Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
U¿ytkownik
Witam.
Jakie u¿ywacie radio na bazie.?
Jakie polecacie radio na bazê.?
Modulacje: FM, AM, SSB
Pasmo: ~11m
KlubowiczSJ
President Jackson 1 oczywi¶cie :good: Pracuje u mnie na bazie i jest z pe³n± odpowiedzialno¶ci± godny polecenia.
Pozdrawiam 73
Ja równie¿ mam Presidenta Jackson-ka :-) 1 i pracuje na bazie...nie odda³bym go za ¿adne skarby...na nim zaliczy³emQSO Turcja, Finlandia z raportem 5/9 i polecam to radyjko ka¿demu...rewelacyjnie sie sprawuje....:tak:
U¿ytkownik
Ja swoj± bazê mam ale na 4 kó³kach i walczê okr±g³y rok z Presidenta Teddy o SSB tam mo¿na tylko pomarzyæ ale na lokalnej ³±czno¶ci wydusi³em 60 kilometrów. Ja sam od siebie nie polecam jakiegokolwiek radiotelefonu z SSB bo 13 lat siedzê tylko na podstawie ale ¿ycie nauczy³o mnie ¿e warto podpytaæ kolegê Leszka napewno doradzi i poleci.
Moderator
Krystian_Zory napisał:
Ja swoj± bazê mam ale na 4 kó³kach i walczê okr±g³y rok z Presidenta Teddy o SSB tam mo¿na tylko pomarzyæ ale na lokalnej ³±czno¶ci wydusi³em 60 kilometrów. Ja sam od siebie nie polecam jakiegokolwiek radiotelefonu z SSB bo 13 lat siedzê tylko na podstawie ale ¿ycie nauczy³o mnie ¿e warto podpytaæ kolegê Leszka napewno doradzi i poleci.
Najlepiej jako urz±dzenie pracuj±ce na bazie polecam radiotelefon Ranger 69FFC4-Wersja exportowa z 2012 r. lub Ranger RCI-2950 DX Wersja exportowa 2012 i ewentualnie wcze¶niejsze wersje tego urz±dzenia jak Ranger RCI-2950 DX,2970 lub 2970 2N.Godnym polecenia jest President Jackson(pierwsza wersja-5 zakresów) oraz President HR 2600,HR 2510 i Uniden 2830 a tak¿e President Lincoln ale po kompleksowym tuningu dziêki któremu zostanie poprawiony ods³uch w modulacji AM).Tuning taki dokonuje kol.Micha³ SP5IT z Wo³omina.
Ostatnio edytowany przez 161JGB292 Leszek (2013-03-16 07:52:36)
U¿ytkownik
U mnie baza to: President Lincoln.
Nowy u¿ytkownik
Tutaj masz niez³± okazjê, radio przele¿a³o kilkana¶cie lat w sklepie :)
http://rfcb.pl/s-president-jackson-vt2317.htm
nie¿le nie :)
U¿ytkownik
marekpapro napisał:
Tutaj masz niez³± okazjê, radio przele¿a³o kilkana¶cie lat w sklepie :)
http://rfcb.pl/s-president-jackson-vt2317.htm
nie¿le nie :)
link do bani trzeba siê rejestrowaæ :(
na swoim Jacksonie w italii nawi±za³em ³±czno¶æ ze Szwecj± i Maroko na SSB.z powodu braku znajomo¶ci angielskiego nie by³o jak pogadaæ 2-3 s³owa zamienione i koniec:)
Ostatnio edytowany przez mobil-¿ory (2013-03-17 14:57:22)
Nowy u¿ytkownik
A tak nie pomy¶la³em, ¿e trzeba. Go¶ciu ma do sprzedania nowiutkiego Jacksona I kupionego w Hiszpanii, mo¿na siê z nim dogadaæ i odebraæ gdzie¶ na autostradzie Wroc³aw-Kraków, jakby kto¶ chcia³ to naprawdê okazja, a ja tak¿e mam Jacksona I :)
pozdrawiam
Nowy u¿ytkownik
Witam !
Zibi 01 a nie Zibo jak mam w Loginie- co¶ siê ¼le zarejestrowa³o z tym loginem , no i trudno , ju¿ chyba tego nie zmieniê. Piszê z Anglii tu ¿yjê i mieszkam na sta³e wraz ¿on± i dzieæmi od 2003. Ja na bazie mam President Grant 2 AM/FM/SSB , z odblokowanymi kana³ami . Orginalnie jest 40 ale mo¿na to zmieniæ w minute i mieæ 400. Zasilacz mam Alinco 30 amp. Wystarcza my¶lê.Czekam tylko na nadanie znaku w SJ - Z CB-Radiami bawiê siê od 1993 ale nie nale¿a³em jak do tej pory do ¿adnego Klubu.
Witamy Zibi na Forum i mam nadzieje ze którego¶ dnie zagadamy na pasmie. Czêstotliwo¶æ klubowa ozywa siê dopiero ok 20 godziny, ale nic nie stoi na przeszkodzie ¿eby¶ nie zawo³a³ a nó¿ widelec kto¶ Ci siê odezwie. Ja czêsto do po³udnia siedzê na 26.425 lub na 27.555 tam mo¿esz na mnie zawo³aæ. Przywitaj siê w dziale "Przywitaj siê" na szerszym forum, ¿eby wszyscy Ciebie poznali. Pozdrawiam Tomasz.
International DX Group Sierra-Juliet
Witam kolegów i pozdrawiam no jak by co to ja mam do sprzedania Presidenta Jaksona I i do tego wyswietlacz czestotliwosci jak by ktos chcia³ Gwarancja ze nie grzebany i nie uszkodzony mozna umnie na bazie sprawdzic
Witam kolege Zibo01 mysle ze wkrutce dostaniesz znak SJ i moze nawet pomyslisz o licencji fajna sprawa
Bo jak juz kogos cos wciaga to na dobre a jest z kim pogadac na pasmach 80m - 40 itd
Nowy u¿ytkownik
Cze¶æ Waldek SJ 759. My¶le nad licencj± bo d³ugo jestem w eterze.
Fajna sprawa. Narazie bêdê na SSB. My¶lê , ¿e ju¿ od nastêpnego tygodnia.Zak³ada³em nowe okablowanie antenowe RG 213 i teraz bêdê stawia³ nowy maszt i antenê.Jak to poleci do Polski? Zobaczymy na monotorze.
Moderator
Krystian_Rubic napisał:
Witam.
Jakie u¿ywacie radio na bazie.?
Jakie polecacie radio na bazê.?
Modulacje: FM, AM, SSB
Pasmo: ~11m
Chyba wszyscy fachowcy s± zgodni,¿e najlepszym dotychczas radiotelefonem obejmuj±cym zakres pasma CB by³ President Jackson I.W ostatnim okresie zarówno w roku 2013 jak i 2014 na rynku nast±pi³ prze³om technologiczny i pojawi³o siê wiele modeli róznych urz±dzeñ najnow¿szej generacji.Obecnie godnym uwagi jest radiotelefon posiadajacy pasmo CB President Lincoln II,któremy mo¿emy zakupiæ w granicach 1350.00 do 14 50.00z³.Jest to znana i ceniona marka na rynku radiokomunikacyjnym.Urz±dzenie to w¶ród u¿ytkowników pasma CB zbiera bardzo pochlebne recenzjê i jest ono naprawdê godne wszystkim polecenia.
Nowy u¿ytkownik
Poza Presidentem Lincoln2 jest jeszcze President Grant 2 te¿ posiadaj±cy AM/FM/SSB. Ma lepsz± modulacjê i odbiór od Lincoln 2, choæ rzeczywi¶cie Lincoln 2 ma trochê wiêksze mo¿liwo¶ci.Mam Granta 2 i polecam.W Polsce tylko ceny za te Radia to jaki¶ kosmos! Ile???!!! Ponad 1000z³??? Chore! Za co? Za skrzynkê z p³ytk± drukowan±? To jaki¶ ¿art! W Anglii to Radio kosztuje 200 GBP.Pracuje siê na nie max . 3 Dni !!! W Polsce te ceny to z³odziejstwo.