Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
U¿ytkownik
Witam na imiê mi Krystian moje hobby to praca z radiem CB oraz sieci GSM. Moja przygoda z radiem CB rozpoczê³a siê na prze³omie lat 2000-2001 niestety ze "starej" dru¿yny ju¿ nikogo niema jednak stara mi³o¶æ do radia nie rdzewieje wiêc jestem aktywny po dzisiejszy dzieñ.
U¿ytkownik
Je¶li kto¶ ma problem z zasiêgiem w telefonie to powiem ¿e nied³ugo rusza w "fioletowej" sieci kolejny roaming krajowy i na jednym numerze bêdzie mo¿liwo¶æ korzystaæ z zasiêgu 4 sieci Play w³asna sieæ oraz Orange T-Mobile Plus bez Aero2. Ci którzy maj± kartê sieci Plus mog± korzystaæ tak¿e sieci Aero2 poniewa¿ maj± po³±czony zasiêg i buduj± wspóln± sieæ
U¿ytkownik
Zainstalowa³em siê z dwiema fotkami w galerii na terenowym radiowym wieczornym czajniku - na dachu mój bat niczym ucho na eterowy ¶wiat :)
U¿ytkownik
Niebawem w naszym regionie powoli rozpocznie prace Networks firma odpowiedzialna za wspó³dzielenie sieci Orange oraz T-Mobile. Objawem prac w niedalekiej przysz³o¶ci mog± wyst±piæ chwilowe zaburzenia w dzia³aniu sieci ³±cznie z zanikami sygna³u poniewa¿ modernizacja nadajnika prowadzona jest po jego wy³±czeniu i nie bêdzie nic tu winny telefon. Mniej wra¿liwa modernizacja trwa obecnie na sieci Plus który ujednolica standard transmisji danych w sieci 3G i po³±czy³ siê z sieci± Aero 2 klient koñcowy teoretycznie nie odró¿ni jednej sieci od drugiej z której aktualnie korzysta ale np: s± nagminne przypadki przy przechodzeniu miedzy sieciami ¿e tak jak w ¯orach notorycznie zrywa po³±czenia b±d¼ s± bardzo niskiej jako¶ci. Piszê to aby kto¶ nie my¶la³ ¿e mu pad³ telefon podobn± awariê w skutkach doswiadczy³em u Leszka razem z nim gdzie telefony milk³y a Leszek myslami by³ ju¿ przy nowym telefonie a jak siê pozniej okaza³o byl zupe³nie sprawny. Mam nadziejê ¿e kolega Roman mnie tu tak nie zgani za ten post ale swoj± drog± CB radio i telefonia komórkowa ma bardzo bardzo duzo wspólnego ze sob±. Pozdrawiam i ¿yczê bezawaryjnych ³±czno¶ci tak¿e z "komórki"