Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
U¿ytkownik
Czasem bywa tak ¿e jeste¶my zmuszeni kupiæ radiotelefon CB z dolnej pó³ki cenowej, pomijaj±c powody czy w tym wypadku skazani jeste¶my na "szumofon" ? Moim zdaniem i tak i nie... Napewno tak bo radiotelefony za najmniejsze pieni±dze maj± z regu³y niezbyt dobre odbiorniki i s± pozbawione filtrów i ich praca przyprawia o ból g³owy za¶ nie, bo niekoniecznie wszystkie s± bardzo tragiczne. Zdarzaj± siê pojedyncze modele o akceptowalnym poziomie jako¶ci. Sam dobrze nie wspominam Alan 100/199a nieco lepszy by³ 78 ale i tak potrafi³y daæ po uszach za¶ przyzwoite Alan 109 President Teddy Yosan 120 TTI 550
Ostatnio edytowany przez Krystian_Zory (2013-03-14 20:41:32)
U¿ytkownik
Krystian_Zory napisał:
Czasem bywa tak ¿e jeste¶my zmuszeni kupiæ radiotelefon CB z dolnej pó³ki cenowej, pomijaj±c powody czy w tym wypadku skazani jeste¶my na "szumofon" ? Moim zdaniem i tak i nie... Napewno tak bo radiotelefony za najmniejsze pieni±dze maj± z regu³y niezbyt dobre odbiorniki i s± pozbawione filtrów i ich praca przyprawia o ból g³owy za¶ nie, bo niekoniecznie wszystkie s± bardzo tragiczne. Zdarzaj± siê pojedyncze modele o akceptowalnym poziomie jako¶ci. Sam dobrze nie wspominam Alan 100/199a nieco lepszy by³ 78 ale i tak potrafi³y daæ po uszach za¶ przyzwoite Alan 109 President Teddy Yosan 120 TTI 550
masz racjê, ale kto raz pos³u¿y³ siê radiem z tzw najwy¿szej pó³ki nie chce s³yszeæ o potocznie radiach nazywanych szumofonami ,a o sprzêcie produkcji chiñskiej lepiej zapomnieæ cena do jako¶ci jest nieadekwatna.lepiej jest kupiæ najtañszego presidenta ni¿" dobrego" chiñczyka
U¿ytkownik
Ja mia³em my¶l o tych osobach co stoj± przed wyborem radio za 200 stówy albo nic, chodzi mi o to ¿e zawsze jest pole manewru i nawet z tych szumofonów idzie wybraæ choæ ten odrobinê lepszy
U¿ytkownik
Krystian_Zory napisał:
Ja mia³em my¶l o tych osobach co stoj± przed wyborem radio za 200 stówy albo nic, chodzi mi o to ¿e zawsze jest pole manewru i nawet z tych szumofonów idzie wybraæ choæ ten odrobinê lepszy
odrobinê lepszy co masz na my¶li? my¶lê ,¿e radia do 200 stów czy co¶ ko³o tego s± robione na 1 kopyto i niewiele siê ró¿ni±.
U¿ytkownik
Ró¿ni± siê na przyk³ad poziomem modulacji AM Alan 199-A zaledwie max 80% rzeczywista warto¶æ pewnie bêdzie mniejsza producent nawet dolnej granicy nie podaje, bardziej udany Alan 109 85% do max 95% ten wy¿szy parametr do traktowa³ bym ostro¿nie, a najtañszy President Teddy który mo¿a by³o kupiæ za 249z³ ju¿ ma 100% g³êboko¶ci modulacji. Oczywi¶cie moje spostrze¿enia s± oparte tylko na moim uchu odno¶nie ods³uchu i jest obarczony pewnie jakim¶ b³êdem ka¿dy trochê inaczej s³yszy preferuje inne brzmienie szumów a one wszystkie s± subtelne.
Ostatnio edytowany przez Krystian_Zory (2013-03-20 15:13:18)
U¿ytkownik
zobacz jak to wygl±da w praktyce
http://www.youtube.com/watch?v=nT1dU_Zttyo
http://www.youtube.com/watch?v=mEZASnbNdxc
U¿ytkownik
Znam ten film tylko ja chcia³em wykazaæ ró¿nice "maluch600 maluch 650 maluch 650 lifting" a nie "maluch vw ferrari"
U¿ytkownik
tak tylko popatrz radia ró¿nej klasy a filtry przeciwzak³óceniowe s³abe albo w ogóle ich nie, ma mimo ¿e prze³±cznik jest.widzia³e¶ tam radio unidena jak ma pust± p³ytê g³ówn±
U¿ytkownik
Masz racje tanie marketówki s± bardzo kiepskie tylko ja poruszy³em watek w ramach grupy osób których nie staæ nawet na najtañszego Presidenta i nie maj± wyboru i s± skazani na szumofon lub nic - co do p³yty w Unidenie w tym filmie jest bardzo podobna jak± ja mam w P.Teddym mnie to te¿ zaskoczy³o widaæ w generacji II by³y inne p³yty a teraz w III s± inne i na tym filmie Uniden ju¿ by³ z tych nowszych p³yt co norm nie spe³ni³
U¿ytkownik
http://www.youtube.com/watch?v=H70g88o1 … 8AD4D764C6
filipiñczyk V/S chiñczyk bez komentarza
U¿ytkownik
To filmik na osobny temat fakt faktem coraz wiêcej producentów t³ucze swoje rzeczy w Chinach w tym CB raczej z mizernym skutkiem. Markowe drogie radio produkowane w Chinach te¿ mo¿e byæ do kitu.... u porz±dnego sprzedawcy mo¿na dane radio przed kupnem przetestowaæ np: pod sprawno¶ci± i dzia³aniem filtrów ANL bo akurat pakujemy radyjko do benzynowego " jeno ;) francuza" a tam s± masakry
Nowy u¿ytkownik
Hej dawno nie pisa³em na forum, ale czytam :) muszê siê pochwaliæ , ¿e kupi³em radio z dolnej pó³ki.
M-tech legend 3 i............ jest super, ma³e z dobrym asc, do mobila wiecej nie potrzeba. Identyczne radyjko co prezydent harry 3.
popatrzcie na yt na filmiki z saxona.wczesniej mialem taylora 1 i jezdzilo mi sie z nim gorzej w porównaniu z mtech to szumofon.
robilem testy takie jak zaleca³ saxon
Ostatnio edytowany przez marekpapro (2014-12-24 20:06:51)