Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Użytkownik
Każdy z NAS działających mniej i więcej na falach radiowych, udzielający się mniej i więcej w szeregach Klubowych – JEST CZŁOWIEKIEM .
Czyli mamy i złe dni (nie tylko Kobiety takie mają) choć i ONE są tu na falach i nie mamy zawsze dobrego humoru, ale JESTEŚMY.!
Każdy z NAS powinien być i wyrozumiały względem naszych rozmówców mniej lub bardziej znanych NAM i powinien pamiętać, że samemu nie jest się ideałem.
Powinniśmy się wzajemnie szanować tu na falach i w życiu codziennym w relacji „fase to fase” – Twarzą w Twarz.
Jak będziemy na siebie wzajemnie naskakiwać to zapewne nie będzie na częstotliwości z KIM wykonać QSO.
Na nasłuchu czasem uszy więdną.
SZANUJMY SIĘ!!
Użytkownik
Obawiam się że ten NIE kulturalny trend zwłaszcza na 19-stce będzie przybierał na sile. Moja opinia że to nie tylko złe dni tak psują klimat przy którym uszy więdną ale wiele rzeczy naraz obecnych i przeszłych które wyrzeźbiły skrzywiony polaków portret własny. Temat rzeka który swój początek bierze na długo przed radiem CB...
Nowy użytkownik
tak Krystiany macie rację :) może by zacząć wszystko na innym kanale nie 19. Rozpropagować nowy kulturalny kanał drogowy ?
Wbrew pozorom chyba było by to łatwiejsze niż zrobić porządek na 19
Moderator
Kierownikiem stacji Mobil Żory jest kolega Mariusz.Problem w tym,że w swojej parafii nad sobą ma on dyrekcję.Tą dyrekcją jest jego żona i jak tu rozmawiać przez radio CB?Cały czas mu daje jakaś pracę i przez to Mariusz nie może pracować na radiu...
Ostatnio edytowany przez 161JGB292 Leszek (2013-05-07 19:29:24)
Użytkownik
Myślę Marku że trzeba od podstaw zacząć czyli uczyć dzieci od maleńkości co jest właściwe a co nie. Umiejętnie wychowani ludzie potrafią się zachować bez potrzeby dyscyplinowania. Ale między czarnymi chmurami spotykam też mobili bardzo kulturalnych to są perełki niczym duży smaczny cały owoc w jogurcie ;)
Nowy użytkownik
Krystian to prawda, ale coraz trudniej o te perełki :) i o te owoce :)
Użytkownik
Cóż będziemy walczyc propagować a nawet uczyć i dbać o dobre tradycje radia CB
Użytkownik
Warto samemu dawać dobry przykład. I nie tylko chodzi o 19'stke..
Użytkownik
Powiem że grupa okolicznych radiowców to najlepsza ekipa z jaką kolwiek miałem do czynienia nawet po różnych miejscach pracy czy prywatnie nie trafiłem na bardziej sympatycznych myślących ludzi.
Nowy użytkownik
Nie byłbym takim optymistą. Na monitorze SJ słyszałem już kilka razy bardzo wulgarne wypowiedzi i to nie pojedyncze.
Trwało to ponad godzinę i kilka razy - żenada Byłem bardzo zaskoczony
Użytkownik
Hmm no ja tam tak daleko nie skacze w "wymiarze podstawowym" moje uszy nic takiego nie zanotowały.
Nowy użytkownik
Na szczęście było to może ze dwa trzy razy, ale poza tym jest super :)
czasem się włączę do rozmowy ale dużo częściej słucham :)
To lepsze niż audycja radiowa :P
No a ja Wam powiem moi mili ludkowie,że jeżeli chodzi o kanał 19,to wystarczyło by upominać każdego kto bluźni,nie stosuje się do zasad panujących a może by i to ich nauczyło....niestety z mojego słuchaniana 19-ce to lecą "epitety" że faktycznie uszy więdną, i nikt nikomu nie zwróci uwagi,ale..... weź odezwij się krótko tłumacząc np ....jedź do ronda tam skręć w lewo i wskoczysz na 925 i dolecisz tą drogą do Orzesza i tam sie podpytaj dalej......to matko święta przenajświętsza jak by mogli to człowieka zjedzą bo "bazówka" im przeszkodziła w rozmowie o dupie marynie...jeszcze tylko podać kawę i ciasteczka...a kanale 19....ale tego co bluźni kurwuje i.t.p to NIK NIE UPOMNI a wystarczyło by im to do non stop robić ...
Ostatnio upomniałem jednego bo prowadził do (dosłownie) od Lotniska do Elektrowni Rybnik..mobil mobila na 19 i zwróciłem uwagę aby skorzystali przy dłuższym prowadzeniu tłumaczeniu z innego kanału jeszcze mają 37(nie liczę 9,28)....to usłyszałem ...JAK CI SIE NIE PODOBA TO WYŁĄCZ RADIO A NIE PRZESZKADZAJ .....nie trwało długo i ja komuś dosłownie powiedziałem : za lotniskiem na rondzie w lewo i za cmentarzem w prawo i masz ul.Boguszowicką ....no to usłyszałem: KOGOŚ UPOMINASZ A SAM PROWADZISZ... więc o czym tu będziemy dyskutować ....po prostu do CB radia powinni wprowadzić egzaminy...badania psychotechniczne, albo jak tam tłumaczysz(nie będę tutaj wymieniał kto ,ta osoba to zapewne czyta ) mobilom na swoim 27 to warto jeszcze wspomnieć o tym do czego służy 9,19,28
Natomiast jeżeli chodzi o monitor SJ to proszę każde takie (wulgarne zachowanie) zgłaszać .......brekować się i zwracać także uwagę...już raz sam zrobiłem tam wykład....i był, jest spokój mam nadzieję że to się nie powtórzy...ciekawe czy na KF też tak bluzgają...ale z tego co słucham to kultura
Mam nadzieję,że znowu tego ktoś nie odbierze co napisałem że się wymądrzam ,ale to jest moje zdanie i mogę to każdemu prosto w oczy powiedzieć...a każdy ma prawo do swojego zdania....tzw..wolność słowa
"...Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych, chociaż często nakładane są na nią pewne ograniczenia, np. w sprawach publicznego obrażania innych osób...."
Nowy użytkownik
Podpisuję się pod tym :) i nie wymądrzasz się to zdrowe zasady