Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Nowy u¿ytkownik
Witam Wszystkich
Mam zamiar zamieniæ moj± antenie Spectrum 1600 na antene New SpaceLab, poniewa¿ le¿y u mnie w gara¿u i nigdy z niej nie korzysta³em.
Jednak w Internecie praktycznie nic o tej antenie nie znalaz³em, mo¿e kto¶ u¿ywa³ tej anteny i mo¿e mi co¶ wiêcej o niej powiedzieæ ?
Z tego co siê dowiedzia³em jest to antena rozwarta elektrycznie czy jest to jaki¶ problem ?
Dziêkuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam Pawe³ Bielsko-Bia³a Komorowice
73
KlubowiczSJ
Kolego powiedz dlaczego chcesz zmieniæ t± antene ?
Mo¿e chcesz sprzedaæ ? jak tak to pisz na PW
Nowy u¿ytkownik
Spectrum idzie narazie w odstawke z jednej przyczyny, niektórzy pamiêtaj± jak wspomina³em ¿e w odleg³o¶ci oko³o 150m od mojej antenki znajduje siê s³up wysokiego napiêcia który bardzo przeszkadza mi w rozmowach s± od niego zak³ócenia i oczywi¶cie s³abszy odbiór.
Na czêstotliwo¶ci klubowej przyzwoicie jedynie mogê porozmawiaæ ze Staszkiem z Warszowic, Mirkiem z Kóz to dlatego ¿e mieszka bardzo blisko mnie, no ewentualnie z Jankiem z Suszcza, niestety z Pani± Prezes Kazi± mam ju¿ bardzo du¿e problemy nawi±zaæ ³±czno¶æ.
Dlatego chcê zmieniæ antenkê na inna i zobaczyæ czy co¶ siê polepszy , w planie jest jeszcze ½ fali na drugim maszcie.
Tak¿e na razie nie chcê siê pozbywaæ Spectrumki , je¿eli bêdzie na sprzeda¿ to na pewno dam o tym znaæ.
KlubowiczSJ
Dycha47 to daj znac jak tam postêpy w walce z zak³uceniami, ja mam Skylaba jak by cie urz±dza³.
Nowy u¿ytkownik
Napewno dam znaæ czy co¶ sie poprawi³o a je¿eli sie poprawi to bedzie mnie napewno s³ychaæ na frq klubowej.
Zmiana anteny ma byæ jutro ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Je¿eli kto¶ ma jakies informacje o tej antence to prosze o info.