Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
International DX Group Sierra-Juliet
Mam pomysł aby wykluczac po trzech ostrzezeniach kolegow za złe zachowanie na czestotliwosci .Urzywania wylgarnych słów i obrazaniu innych kolegów
Co myslicie o tym Kolerzanki i koledzy
Moim zdaniem jest to uwłaczanie naszemu klubowi i naszym sympatykom
Prosze o opinie i wyrazeniu opinji To jest moje myslenie
Moderator
WaldekSJ759 napisał:
Mam pomysł aby wykluczac po trzech ostrzezeniach kolegow za złe zachowanie na czestotliwosci .Urzywania wylgarnych słów i obrazaniu innych kolegów
Co myslicie o tym Kolerzanki i koledzy
Moim zdaniem jest to uwłaczanie naszemu klubowi i naszym sympatykom
Prosze o opinie i wyrazeniu opinji To jest moje myslenie
Myśl Waldka jest bardzo dobra.Czas aby zdyscyplinować niektórych członków klubu.Problem w tym,że jak wprowadzi się tą dyscyplinę to ani w eterze się nie usłyszy nikogo z członków klubu posługującym się znakiem SJ ani też nie ujrzy na zlotach organizowanych przez klub.Już teraz jest problem aby kogokolwiek usłyszeć na monitorze klubu SJ i zobaczyć członków tego klubu na zlotach a co dopiero będzie po zastosowaniu dyscypliny?No chyba,że zmienią oni klub i pod nowym znakiem wywoławczym będą oni znów rozmawiać łaciną i to wcale nie tą kościelną używaną przez księdza podczas mszy...:D :) :P
Czesc ja mysle ze trzeba coś z tym zrobic bo takich ludzi to wstyd miec w klubie tak mysle ciekawe co pani prezes na to
Moderator
WaldekSJ759 napisał:
Czesc ja mysle ze trzeba coś z tym zrobic bo takich ludzi to wstyd miec w klubie tak mysle ciekawe co pani prezes na to
Ja też jestem za tym aby nastawić się na jakość członków klubu a nie na ilość.Z mniejszą ale za to konkretną grupą można osiągnąć więcej niż z dużą grupą,która szuka zwad i zajmuje się stałą krytyką czyiś działań, sama nic nie wnosząc do działalności klubu oprócz takiej postawy i wstydu jakie przynoszą klubowi...
Witam
Powiem że Wasza uwagę przekażę Pani prezes SJ688 i trzeba by zorganizować spotkanie tak jak kiedyś były i można było wszelkie sprawy poruszać....przy kawie....
Dobry pomysł...popieram gdyż dochodzą mnie sygnały o nie kulturalnym zachowaniu na Forum i częśtotliwości...a tego nie będziemy tolerować.....
Witam no widze ze sporo uwag tu nie napisano cos nie tak na naszym forum zadko komu sie chce tu cos wystukac
Pozdrawiam
KlubowiczSJ
Witam tutaj SJ 686 Adam z Knurowa (żeby znowu nikt nie pomylił kto jest kto) kol. Waldek poruszył problem na który podpiszę się dwoma rękami,ja juz dawno myślałem na ten temat ale nigdy nie było sposobności na poruszenie tego problemu ,który narasta i poteguję sie coraz bardziej (zwłaszcza u tych samych osób) to co się słyszy na częstotliwości to przerasta ludzki rozum powinno być potępione . Myślę że na następnym spotkaniu na video trzeba poruszyć ten temat, pozdrawiam amatorskie 73 Adam sj 686 Knurów
KlubowiczSJ
Witam tutaj SJ 686 Adam z Knurowa (żeby znowu nikt nie pomylił kto jest kto) kol. Waldek poruszył problem na który podpiszę się dwoma rękami,ja juz dawno myślałem na ten temat ale nigdy nie było sposobności na poruszenie tego problemu ,który narasta i poteguję sie coraz bardziej (zwłaszcza u tych samych osób) to co się słyszy na częstotliwości to przerasta ludzki rozum powinno być potępione . Myślę że na następnym spotkaniu na video trzeba poruszyć ten temat, pozdrawiam amatorskie 73 Adam sj 686 Knurów
Prezeska Klubu Sierra-Juliet
Witam serdecznie pozdrawiam . Przeczytałam wasze uwagi i było by to do przeanalizowania . Poco robić spotkania na które mało kto przyjeżdża . Wystarczy puścić wiadomość przez e-mail do każdego i będziemy oczekiwać reakcji ze strony klubowiczów, ilu odpisze .Czy są za , jeżeli to nie zadziała to wtedy zadecyduję co z tym zrobić . 3 ostrzeżenia i wylkuczony-wypisany z klubu .Życzę miłej niedzieli . Pozdrawiam 73
No ja również jestem za wydaleniem,może to będzie przestroga dla innych ,bo nic innego tylko nam psują renomę w świecie CB i człowiek dostaje tego typu informację..." wstąpił bym do Was bo fajnie działacie,słychać Was,.....ale po co ....po to aby się kłócić z co nie którymi...."
Tak więc jestem za a po za tym już sami co nie którzy składają rezygnację z Klubu prosząc o wypisanie i usunięcie Wszelkich jego danych.
Zacytuje jedna z ostatnich wypowiedzi byłego założyciela tego klubu czyli SJ 001 Patryka "Zasługą wszystkich klubowiczów jest to, że być członkiem grupy SIERRA JULIET to zaszczyt, prestiż i honor." I tak jak zauważyliście koleżanki i koledzy, powinniśmy zrobić wszystko a nawet więcej, żeby skutecznie walczyć z niegodziwym zachowaniem na monitorze klubowym jak również na forum. Co niektórzy musza sobie zdać świadomość z tego, że ludzie nas słuchają na częstotliwości i czytają na forum klubowym więc albo im to wyperswadujemy jeżeli nie widza w tym nic złego, zrozumieją i dostosują się do pewnych zasad i norm dobrego wychowania, albo fora z dwora, ponieważ taki członek nie zasługuje na posługiwanie się znakiem i reprezentowanie klubu Sierra Juliet. Pozdrawiam Tomasz.
No a ja Wam napiszę tak : ja czytam obserwuje i skargi zażalenia przyjmuję,następnie konsultuję to z Prezeską i jedno jej słowo i ....fiu fiu....poleci ekspresem :) dwóch już bana dostało.Po to jest regulamin,zasady na forum aby się tego trzymać,rejestrując się akceptujesz Zasady panujące na forum ,wiec się do tego stosuj....Z obserwacji jakie przeprowadzam to widzę że dużo ludzi się porejestrowało ...ale...w celu poczytania tego "kabaretu" jaki ostatnio mieliśmy w tym wątku.I oświadczam,że jeżeli osoby rejestrujące się a nie biorące udziału w dyskusjach ,lecz tylko logują(nie dotyczy z użytkowników z znakiem SJ się celem poczytania,to również zostaną wyciągnięte wnioski. A następnie polecą punkty karne :)
73
KlubowiczSJ
"być członkiem grupy SIERRA JULIET to zaszczyt, prestiż i honor"
"Co niektórzy musza sobie zdać świadomość z tego, że ludzie nas słuchają na częstotliwości"
"zrozumieją i dostosują się do pewnych zasad i norm dobrego wychowania, albo fora z dwora"
Hasła można rzucać, czemu nie.
Z tym prestiżem to.... np. może czas zacząć normalnie robić wywołanie słowne a nie bibkiem na "pusto" . Codziennie to słyszą wszyscy i prawie wszyscy tak robią.
Tak myślę sobie czy to przynosi zaszczyt i prestiż czy..... śmiać się i płakać. Gdzie indziej tego nie ma tylko na 325.
Może ktoś mnie uświadomi?
Ostatnio edytowany przez JarekSJ038 (2014-02-05 19:36:16)
Jarek moje zdanie jest takie ...porządek musi być,i nie że tylko na 325.....bo własnie skończyłem przeglądać pewne fora i filmiki i powiem Ci że w pasmach innych niż 11m nie ma tego co jest w paśmie na 11metrach...Może mi wytłumaczysz Jarku dlaczego na pasmach KF używacie znaku,tzn jak rozmawiacie to znakiem zaczynacie znakiem przekazujecie znakowi,a na 325 jak sam napisałeś robić wywołanie słowne a wchodząc np nie przedstawiasz się znakiem a wołasz swoje imię i QTH ..ja tak przedstawiam się na podstawie ,lecz jak wchodzę na USB to od tego mamy znak własnie tak jak mają koledzy w KF...
Co do bibka masz racje mnie to także denerwuje, bibkują i ja wiem kto a na KF grzecznie się przedstawia i rozmawia nawet nie używa "łaciny".
Także Jarku sądzę że zadając pytanie ,prosząc o wyjaśnienie dobrze rozumiesz jaka jest odpowiedź.
KlubowiczSJ
Roman ty mnie nie ucz "dyscypliny radiowej". Są rzeczy co jawnie nie mogę i nie chcę powiedzieć i i są co mogę powiedzieć. Na pasmach amatorskich za komuny był nakaz aby za każdym rozpoczęciem i zakończeniem wypowiedzi podawany był znak dla kontroli. Przyzwyczajenia zostały do dziś. Dziś tego wymogu nie ma, jedynie zalecenie raz co jakiś czas podanie znaku np. co 5minut.