Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Moderator
Z g³êbokim smutkiem zawiadamiamy,¿e w dniu 13 pa¿dziernika 2015 roku,zmar³ w wieku 52 lat
Kol.Mary¶ Stonoga 161SJ-732 QTH:Pszów.
Ostatnie po¿egnanie nast±pi w sobotê 17 pa¼dziernika br. o godz. 9.00
na cmentarzu w Pszowie,które poprzedzone bêdzie nabo¿eñstwem ¿a³obnym w
ko¶ciele Naj¶wiêtszej Marii Panny w Pszowie.
KlubowiczSJ
Przykro czytaæ.....wiele chwil przegadanych.....52 lata.....
Ostatnio edytowany przez JarekSJ038 (2015-10-13 19:13:33)
Moderator
Kole¿anki i koledzy.Sekretarz klubu kol.Roman SJ-713 zbiera na wieniec pogrzebowy dla Marysia z szarfami od kole¿anek i kolegów z klubu Sierra Juliet oraz kole¿anek i kolegów z radia CB.Robimy zrzutkê pieniê¿n± na ten cel.Musi ona byæ b³yskawiczna bo w czwartek trzeba by³oby zamówiæ wieniec,a w pi±tek go odebraæ skoro pogrzeb ma byæ w sobotê o godzinie 9.00 rano.Na razie chce siê zrzuciæ Szymon i Waldek.Kto z Was chcia³by siê jeszcze dorzuciæ?Skontaktujcie siê natychmiast z Romanem SJ-713 bo czas leci.Kto jedzie na pogrzeb a ma miejsce w swoim samochodzie to niech nie wiezie powietrze tylko zapyta kto jeszcze z kole¿anek czy z kolegów potrzebuje aby go zabraæ na to ostatnie po¿egnanie w sobotê...
Prezeska Klubu Sierra-Juliet
Witam . Ja dok³adam siê do sk³adki bo nie jestem wstanie byæ na ostatnim po¿egnaniu kolegi .Romek zosta³ juz poinformowany . Pozdrawiam /
Nowy u¿ytkownik
Przykro,gdy odchodzi kolega,cz³owiek,którego zna³em,szanowa³em...Do dzi¶ pamiêtam jego g³os na kanale 12 podstawy,wieczorne pogaduchy,spotkania na Spitsbergenie.Trudno mi siê oswoiæ z my¶l± ¿e ju¿ nigdy nie u¶ci¶niemy sobie rêki,mo¿e kiedy¶ bêdzie nam dane spotkaæ siê po tej drugiej stronie.Nie umiera ten kto trwa w pamiêci ¿ywych! Pozdrawiam wszystkich u¿ytkowników radia.
Moderator
S± ju¿ pierwsze zrzutki choæ jak zwykle z nimi u nas na radiu CB najciê¿ej.Swoj± zrzutkê przekaza³ mi Szymon z Wodzis³awia i Józef z Marklowic.Jutro zawiozê j± do sekretarza klubu czyli Romana SJ-713 z Gotartowic.Wcze¶niej tak± deklaracjê kol.Romanowi SJ-713 z³o¿y³a Kazia z Jankowic i Henryk SJ-734 z Rydu³tów.Zadeklarowa³ mi te¿ tak± zrzutkê telefonicznie Waldek z okolic O¶wiêcimia i przez facebooka Mirek z Marklowic.Kto siê jeszcze z Was dorzuci na wieniec dla Marysia?Jak co¶ zostanie to kupi siê jeszcze kwiaty.Jutro trzeba go zamawiaæ,wiêc czekamy na Wasze b³yskawiczne decyzje...
Moderator
Gdy zawioz³em pieni±dze ze zbiórki na wieniec dla kol.Marysia do kol.Romana SJ-713 do Rybnika-Gotartowic,w drodze powrotnej przy du¿ej prêdko¶ci wpad³em w po¶lizg na ostrym zakrêcie w Rybniku-Boguszowicach.Prze¿y³em to jednak.Skoñczy³o siê to na ambulatorium chirurgicznym w Szpitalu Miejskim w ¯orach.To tylko po³amane ¿ebra,st³uczenia i otarcia skóry w dwóch miejscach oraz uszkodzenie kciuka.Jest mi bardzo przykro,ale tej sytuacji niestety,ale nie bêdê móg³ byæ na pogrzebie naszego kolegi radiowego Marysia Stonogi z Pszowa.Po¿egnajcie go sami.Pozostanie on jednak zawsze w mojej pamiêci jako bardzo mi³y,spokojny i sympatyczny kolega radiowy.Proszê Was wiêc o wyrozumia³o¶æ.Serdecznie pozdrawiam Was wszystkich i bardzo dziêkujê Wam za troskê...
No i b³yskawiczna odpowied¼ by³a ....jak zacz±³em po ludziach dzwoniæ ...tak tutaj wszyscy czytaj±....:) no i pieni±¿ki siê zbieraj±, w niedziel lub troszkê pó¼niej podam stan aktualny ile zebrali¶my i na co jaka kwota by³a przeznaczona ,a kto pieni±¿ki wp³aci³ to mo¿e nie bêdê pisa³,ale ogóln± sumê,jak wp³yn± i dojad± jeszcze bad¼ bêd± mi przekazane do r±k
Pozdrawiam a Tobie Leszek powrotu do zdrowia ¿yczê i dobrze ¿e siê skoñczy³o na drobnych pot³uczeniach ...Pamiêtaj 30km/h a nie 50km/h w terenie zabudowanym i to jeszcze na takich tam zakrêtach...i w tak± pogodê jakie panuj± warunki atmosferyczne!
Moderator
Admin napisał:
No i b³yskawiczna odpowied¼ by³a ....jak zacz±³em po ludziach dzwoniæ ...tak tutaj wszyscy czytaj±....:) no i pieni±¿ki siê zbieraj±, w niedziel lub troszkê pó¼niej podam stan aktualny ile zebrali¶my i na co jaka kwota by³a przeznaczona ,a kto pieni±¿ki wp³aci³ to mo¿e nie bêdê pisa³,ale ogóln± sumê,jak wp³yn± i dojad± jeszcze bad¼ bêd± mi przekazane do r±k
Pozdrawiam a Tobie Leszek powrotu do zdrowia ¿yczê i dobrze ¿e siê skoñczy³o na drobnych pot³uczeniach ...Pamiêtaj 30km/h a nie 50km/h w terenie zabudowanym i to jeszcze na takich tam zakrêtach...i w tak± pogodê jakie panuj± warunki atmosferyczne!
Proponujê zrobiæ inaczej,a mianowicie podaæ kto wp³aci³,ale nie pisaæ jakie kwoty tylko ca³± koñcow± sumê tak jak to mia³a miejsce w przypadku wcze¶niejszej akcji jaka by³a prowadzona.
Nowy u¿ytkownik
Ja bym nie podawa³ osób które da³y pieni±dze na kwiaty.Da³em z w³asnej woli i serca,przekaza³em osobie,która budzi moje zaufanie...Uwa¿am ¿e nikt nikogo nie oszuka w takiej sprawie,Romek i Leszek fajna sprawa,¿e po¶wiêcacie swój czas aby by³o za co kupiæ wieniec.Datki s± dobrowolne,ka¿dy da³ mo¿e nie co ³aska a z serca,dla kolegi którego ju¿ nie us³yszymy...Jeszcze raz wielkie dziêki z zaanga¿owanie w zbiórkê i wszystkim tym dla których Marian z Pszowa by³ nie tylko numerem 732.Lechu wracaj do zdrowia i troszkê mniej gazu jak pomykasz na swoim rumaku :)
Leszek Aven ma racjê nie bêdziemy podawaæ kto ile z serca od serca ofiarowa³....ale sumê ogóln± bo nie liczy siê kto ile ...ale ¿e wogóle ofiarowa³ i potem na co zosta³a b±d¼ zostanie przeznaczona... i w jakim szczytnym celu tutaj równie¿ og³osimy.
Prezeska Klubu Sierra-Juliet
Witam . Czy ten kolega AVEN nie ma imienia ??? Przy logowaniu powinno byæ podawane Imie a nie ksywa . Pozdrawiam
Moderator
Aven napisał:
Kazimiero je¿eli administracja forum dopuszcza wpisywanie Loginu a nie ma obowi±zku wpisywania danych osobowych to zmieñcie zasady rejestracji i k³opot z g³owy.
Kazia,to nie jest jego ksywa.To jest jego login.Aven ma racje.Nie musi on podawaæ swojego imienia.Po to jest login,aby go identyfikowaæ jako dan± osobê.Konieczno¶æ podawania imion niestety,ale w tym przypadku nie jest praktykowana.Login ma za zadanie zapewniæ mu pe³n± anonimowo¶æ z czego zreszt± skorzysta³.Nie mo¿emy mu jej odbieraæ.Nie wolno nam te¿ jej ujawniaæ je¿eli nie wyrazi na to zgody.Takie s± zasady,których trzeba siê trzymaæ...
Moderator
Admin napisał:
Leszek Aven ma racjê nie bêdziemy podawaæ kto ile z serca od serca ofiarowa³....ale sumê ogóln± bo nie liczy siê kto ile ...ale ¿e wogóle ofiarowa³ i potem na co zosta³a b±d¼ zostanie przeznaczona... i w jakim szczytnym celu tutaj równie¿ og³osimy.
Ja nie napisa³em,aby podawaæ kto ile da³,ale tak jak to by³o praktykowane wcze¶niej w przypadku akcji SOS dla kol.Henryka SJ-747.Jest to potrzebne do potwierdzenia darczyñcom,¿e jego wp³ata dotar³a do sekretarza klubu i nale¿y podaæ ogóln± kwotê zbiórki tych ¶rodków pieniê¿nych.Trzeba zawsze siê rozliczyæ przed ofiarodawcami z publicznie zbieranych ¶rodków pieniê¿nych oraz po to,aby unikn±æ jaki¶ niew³a¶ciwych domys³ów i plotek ze strony innych ludzi i st±d taka moja propozycja...