Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Strony: 1
Nowy u¿ytkownik
Witajcie , znacie mo¿e jakie¶ u¿yteczne modyfikacje do radyjka jak w temacie ?
Ewentualnie gdzie¶ blisko dobry serwis Cb który by mi radyjko podrasowa³ ? :)
pozdrawiam
Marek
Moderator
marekpapro napisał:
Witajcie , znacie mo¿e jakie¶ u¿yteczne modyfikacje do radyjka jak w temacie ?
Ewentualnie gdzie¶ blisko dobry serwis Cb który by mi radyjko podrasowa³ ? :)
pozdrawiam
Marek
A co Marku chcia³by¶ w swoim radiu podrasowaæ?
Moderator
Ja w swoim Presidencie Jacksonie piersze co zrobi³em to homologacjê w serwisie President Electronics Poland i p³ynn± regulowan± moc wyj¶ciow± nadajnika a potem zamontowa³em czêstotliwo¶ciomierz a na koñcu wymieni³em cewki wstawiaj±c cewki o jak najlepszej dobroci czyli zrobi³em uk³ad wej¶ciowy strojony.To nie jest jednak pe³na modyfikacja tego urz±dzenia a jedynie pewne usprawnienia...
Nowy u¿ytkownik
Hey Leszku wiesz interesuje mnie wszystko co mog³oby to radyjko udoskonaliæ :) tak lepsze cewki, jakie¶ filtry je¶li trzeba itp :)
Pewno nie kupie juz innego radyjka- nie potrzebujê :) na pasmach CB wystarczy a na KF raczej sie nie rzucê. No i chcia³bym to moje radyjko usprawnic :) Mam jeszcze pytanie warto kupic osoby wzmacniacz wej¶ciowy widzia³em kiedy¶ takie co¶ zachwalali ¿e dla s³abych sygna³ów bardzo dobre ?
U¿ytkownik
Mam jeszcze pytanie warto kupic osoby wzmacniacz wej¶ciowy widzia³em kiedy¶ takie co¶ zachwalali ¿e dla s³abych sygna³ów bardzo dobre ?
wzmocni sygna³ ale te¿ i zak³ócenia wiêc chyba nie warto, ale je¶li przy tych samych szumach mia³by¶ s³yszeæ dalej to by by³o co¶ :)
Moderator
mobil-¿ory napisał:
Mam jeszcze pytanie warto kupic osoby wzmacniacz wej¶ciowy widzia³em kiedy¶ takie co¶ zachwalali ¿e dla s³abych sygna³ów bardzo dobre ?
wzmocni sygna³ ale te¿ i zak³ócenia wiêc chyba nie warto, ale je¶li przy tych samych szumach mia³by¶ s³yszeæ dalej to by by³o co¶ :)
Na ten temat zamieszczajcie swoje posty w temacie (Preamplifier)-Przedwzmacniacz sygna³u wej¶ciowego bo robi siê na forum ba³agan.
Strony: 1