Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Uytkownik
Rudy kocur z trudem przebijaj±cy siê przez zaspy, z wysi³kiem odrywaj±c swoj± zmro¿on± mêsko¶æ od lodu krzyczy:- No i ku*wa gdzie? Pytam was - gdzie jest ta pie*dolona wiosna? Co za po*ebany kraj! Gdzie dziewczyny, przebi¶niegi, ¶wiergolenie skowronków? Choæby æwierkanie wróbli, choæby krakanie wron - gdzie to ku*wa jest? A odwil¿ kiedy wreszcie przyjdzie? ¦nieg z nieba sypie jakby ich tam w górze po*eba³o... Niby ponoæ wiosna ju¿ jest - ³garstwo i oszustwo na ka¿dym kroku, kuffa...A ludzie s³ysz±c kocie krzyki u¶miechaj± siê do siebie i mówi± ³agodnie:- S³yszysz jak siê drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz...
Ostatnio edytowany przez mobil-¿ory (2013-03-29 19:53:56)
Uytkownik
U mnie na dzia³ce bardzo grube p±ki na bzach mo¿na ju¿ zobaczyæ, to co za oknem có¿ typowe przedwio¶nie na pó³nocnym wschodzie jeszcze termiczna zima ale niew±tpliwie jedziemy z temperaturk± odrobinê w górê ale ciep³ych kurtek nie odradzam do szafy g³êboko chowaæ
Uytkownik
W Baranowicach ko³o ¯or pojawi³y siê bociany to znak ¿e upragniona wiosna nadchodzi wielkimi krokami
http://www.tuzory.pl/fotogaleria,do-bar … 6-460.html
Moderator
W tym tygodniu na moim osiedlu gdzie zamieszkujê spotka³em kilka znajomych w ci±¿y.My¶lê,¿e to s± pierwsze objawy wiosny a nie przelot bocianów nad osiedlem w którym mieszkam.Patrz±c na ¶ladowe ilo¶ci ¶niegu za moim oknem to zastanawiam siê czy te ci±¿e nie s± oby efektem czêstego wy³±czania pr±du na naszym osiedlu i ciemnosci egipskich jakie zafundowa³a nam kopalnia Jankowice,która przesy³a na nasze osiedle ten pr±d.W ubieg³ych latach jak kto¶ regularnie krad³ kabel energetyczny to u nas na osiedlu by³ wyj±tkowy przyrost nadnaturalny.Mo¿e za t± spraw± kry³y siê przelatuj±ce bociany.Sam ju¿ nie wiem.I jak tu z drugiej strony nie wierzyæ,¿e bociany przynosz± dzieci?Obecnie pozostaje mi wiêc obserwowaæ to zjawisko,które wskazuje jakby nie patrzy³ na nadchodz±c± wiosnê nawet przy moich uzasadnionych w±tpliwo¶ciach kto lub co jest jej sprawc±...
Ostatnio edytowany przez 161JGB292 Leszek (2013-04-09 16:23:36)
Uytkownik
Sprawc± jest matka natura :) swoj± drog± po zimie stulecia te¿ by³ zauwa¿alny wiêkszy przyrost naturalny, có¿ kiedy cz³owiek odciêty od ¶wiata wtedy by³ pozbawiony technologii mediów pracy zajmowa³ siê tym co istotne z punktu natury :) Bardziej powa¿nie kiedy¶ wyczyta³em artyku³ na internecie ¿e taki cykliczny wysyp brzuszków na wiosnê nawet u cz³owieka nie jest taki przypadkowy do koñca bowiem potomstwo bêdzie mia³o najwiêcej czasu przed kolejn± zim±. Zreszt± jaki by powód nie by³ i przyczyna cieszymy siê bardzo na wiosnê i dzieci.
Moderator
Krystian_Zory napisał:
Sprawc± jest matka natura :) swoj± drog± po zimie stulecia te¿ by³ zauwa¿alny wiêkszy przyrost naturalny, có¿ kiedy cz³owiek odciêty od ¶wiata wtedy by³ pozbawiony technologii mediów pracy zajmowa³ siê tym co istotne z punktu natury :) Bardziej powa¿nie kiedy¶ wyczyta³em artyku³ na internecie ¿e taki cykliczny wysyp brzuszków na wiosnê nawet u cz³owieka nie jest taki przypadkowy do koñca bowiem potomstwo bêdzie mia³o najwiêcej czasu przed kolejn± zim±. Zreszt± jaki by powód nie by³ i przyczyna cieszymy siê bardzo na wiosnê i dzieci.
Je¿eli kto¶ nie podziela zdania Krystiana to polecam mu najlepszy ¶rodek antykoncepcyjny "Nie rusz nie dotykaj" i nie bêdzie tego problemu.Proponuje te¿ na wiosnê zatkaæ wszystkie kominy przed bocianami.To te¿ daje nam gwarancjê,¿e nie nast±pi nadmierny przyrost ponad naturalny.Gdyby kto¶ jednak zapomnia³ to uczyniæ to pamiêtajcie,¿e wszystkie dzieci s± nasze...
Uytkownik
Leszku kominy to nie na bociany siê zatyka a bardziej na Miko³aja kurcze moze i on nosi dzieci ;)
Moderator
Krystian_Zory napisał:
Leszku kominy to nie na bociany siê zatyka a bardziej na Miko³aja kurcze moze i on nosi dzieci ;)
Ale ¿e¶ teraz klina wbi³!Mnie od dziecka uczono i przekonywano,¿e to bociany przynosz± dzieci a Ty twierdzisz,¿e pomaga im w tym Miko³aj?Swoim stwierdzenie podwa¿y³e¶ fundamentaln± zasadê wiary wszystkich dzieci mojego pokolenia.Najgorsze jest to,¿e Twoja teza jest z tego co widzê udowodniona i nie podwa¿aln± co dowodz± dzieci przychodz±ce na ¶wiat w dniu 6 grudnia ka¿dego roku.Problem jest w tym,¿e jak bêdê twierdzi³,¿e to nie bociany a Miko³aj przynosi dzieci to wspó³czesna m³odzie¿ mnie dos³ownie wy¶mieje i poradzi abym zacza³ leczyæ siê na nogi bo na g³owê jest ju¿ za pó¼no lub zmieni³ lekarza bo ten mnie oszukuje stawiaj±c b³±dn± diagnozê...
Uytkownik
Ja siê obawiam ¿e w tym procederze zamieszany nie tylko jest Miko³aj i Bocian ale tak¿e Zaj±czek Dziadek Mróz Gwiazdor a nawet rolnicy (dzieci z kapusty) to jest ju¿ Zorganizowana Grupa
Uytkownik
Oznak± wiosny niestety jest to ¿e moje 4 kó³ka siê utopi³y w b³ocie i musia³ je wyci±gaæ traktor czyli roztopy pe³n± par±. Na szczê¶cie auto tylko do mycia mój drugi zmiennik tak¿e do k±pania po przygodzie có¿ mamy to co chcieli¶my - wiosna :)
Uytkownik
Uytkownik
Jest jest teraz nie kotwiczê w aucie przy zamarzniêtych szybach :) a swoj± drog± u³atwi ci dobra aura prace na stawianiu bazy.