Forum Klubu DX Sierra-Juliet Rybnik

Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB

• Nie jesteÅ› zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

#1 2013-07-08 12:32:13

161JGB292 Leszek

Moderator

835784
Call me!
Numer klubowy: 161JGB292
Miejscowo¶æ(QTH): ¯ory

¦l±ski Zlot U¿ytkowników CB Radio i ich rodzin w ¯orach.

Z wielkim zdziwieniem przys³uchiwa³em siê tre¶ciom rozmów jakie by³y prowadzone na czêstotliwo¶ci 26,615 MHz w emisji USB przez kilku u¿ytkowników radia CB trzy tygodnie przed dat± ¦l±skiego Zlotu U¿ytkowników Radia CB i ich Rodzin w ¯orach-Roju organizowanego przeze mnie,kol.Waldka SJ 759,kol.Romana SJ 713,oraz kol.Tomka z Niedobczyc.U¿ytkownicy radia CB zarzucali mi,¿e jako organizator zlotu powinienem zakupiæ z w³asnych ¶rodków nowe radio CB,now± antenê CB,mikrofon,kabel i maszt a nie u¿ywaæ do tego celu swoje dwuletnie urz±dzenie typu President HR 2600 i prosiæ miesi±c przed organizacj± takiego zlotu innych kolegów o w³±czenie siê w jego organizacjê i wypo¿yczenie na ten cel tego potrzebnego sprzêtu.Ze zdumieniem krêci³em g³ow± w prawo i w lewo,doznaj±c prawdziwego szoku eterowego widz±c jak± ten fakt wywo³a³ "burzê w szklance wody".

W dyskusji tej bra³o udzia³ wiele stacji radiowych miedzy innymi kol.Stanis³aw SJ 726,Karol z ¯ywca,kol.Czes³aw z Zabrza,kol.Kazia SJ 688 i kol.S³awek z Wodzis³awia,który by³ tym faktem wyj±tkowo zbulwersowany wraz z koleg± Karolem i Stanis³awem.S³ysz±c to nie wiedzia³em czy mam siê ¶miaæ czy p³akaæ wiêc nie wytrzyma³em i powiedzia³em uczestnikom tej wielkiej"burzy eterowej"z gromami w tle a raczej na modulacji,¿e radio CB to nie ziemniaki,¿e musz± byæ m³ode aby wszystkim smakowa³y i w tym przypadku nie zachodzi ¿adna obawa,¿e to radio zgnije jak one nie nadaj±c siê do u¿ytku jako stacja naprowadzaj±ca.Moje argumenty by³y jednak dla nich zbyt ma³o przekonywuj±ce wiêc us³ysza³em zarzuty z³ej organizacji takiego zlotu i radê aby nie organizowaæ takich imprez skoro nie zakupi³em na ten zlot nowego sprzêtu.Organizuj±c wyprawê DX przeczyta³em na forum zupe³nie inne zarzuty a mianowicie takie,¿e organizuj±c tak± wyprawê mam na ten cel przekazaæ swoje stare bo a¿ ju¿ czteroletnie radio President HR 2600 i posiadany przeze mnie stary sprzêt typu swoj± antenê bazow±,kabel i mikrofon oraz inny potrzebny sprzêt a nie szukaæ sponsorów na zakup nowego sprzêtu dla grupy DX z ¯or.

Czyni±c tak musia³bym zdemontowaæ swoj± ca³± instalacjê antenow± do radia CB z mieszkania pozostaj±c wogóle bez sprzêtu i przekazaæ go grupie DX w ¯orach sam pozostaj±c bez instalacji antenowej.Ta sytuacja jedynie ukazuje absurdy takiego my¶lenia i wyra¿ania takiego zdania w eterze lub na forum.Ta sytuacja równie¿ doskonale pokazuje,¿e nie do¶æ,¿e u¿ytkownicy radia CB poza wyj±tkami nie tylko nic nie organizuj± i nie w³±czaj± siê w organizacjê takich imprez to dodatkowo robi± wszystko aby zniechêciæ innych,którzy to czyni± zamiast im pomóc w ich organizacji.Czas aby u¶wiadomili sobie,¿e to kto¶ organizuje takie imprezy dla nich i wymagaj± one od osoby,która organizuje je du¿ego nak³adu pracy i ¶rodków pieniê¿nych a oni zamiast siê z nich cieszyæ z tego rodzaju imprez i gwarnie w nich uczestniczyæ to robi± wszystko aby je torpedowaæ.Te dwie historie jedynie potwierdzaj±,¿e cokolwiek uczynimy to i tak wszystkim nie dogodzimy i dlatego postanowi³em je przytoczyæ.Niestety nie prowadzê agencji towarzyskiej wiêc nie jestem wstanie wszystkim dogodziæ...

Ostatnio edytowany przez 161JGB292 Leszek (2013-07-09 07:02:24)

Baza:Ranger RCI 2950 DX wersja exportowa,President HR 2600,antena Vimer K-46 Mondial,mikrofon Pan DM-432 MT i Pan ECM-2018.Radiostacja na 2m i 70 cm Navcomm TK-890 wersja 2.0,antena bazowa Nebraska Lincoln na 2m i 70 cm oraz antena 1/4 Navcomm B-88S.

#2 2013-07-10 21:07:15

WaldekSJ759

International DX Group Sierra-Juliet

31482537
SkÄ…d: Leszczyny -Czerwionka
Numer klubowy: SJ 759
Miejscowo¶æ(QTH): lokalizator JO/9O/HD

Re: ¦l±ski Zlot U¿ytkowników CB Radio i ich rodzin w ¯orach.

OJ mozna by by³o sporo jeszcze powiedziec w tej kwestji ale nie bede tego tu robi³ bo po co

Sprzêt do CB i KF oraz do tego potrzebne akcesoria

#3 2013-08-02 06:29:10

PrezeskaSJ688

Prezeska Klubu Sierra-Juliet

SkÄ…d: Jankowice

Przeczyta³am i nic nie dodam pozostawiê to bez komentarza. Pozdrawiam.

#4 2013-08-02 10:30:59

161JGB292 Leszek

Moderator

835784
Call me!
Numer klubowy: 161JGB292
Miejscowo¶æ(QTH): ¯ory

kazia SJ 688 Prezeska napisał:

Przeczyta³am i nic nie dodam pozostawiê to bez komentarza. Pozdrawiam.

Twoje milczenie jest bardzo wymowne wiêc powinno przemówiæ do wielu kolegów,którzy przeczytali Twój post...

Baza:Ranger RCI 2950 DX wersja exportowa,President HR 2600,antena Vimer K-46 Mondial,mikrofon Pan DM-432 MT i Pan ECM-2018.Radiostacja na 2m i 70 cm Navcomm TK-890 wersja 2.0,antena bazowa Nebraska Lincoln na 2m i 70 cm oraz antena 1/4 Navcomm B-88S.

Stopka forum

RSS