Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
A wiec sta³o siê Jadzia na maszcie i pierwsze testy. Po szybkim zakupie szybki monta¿ i szybkie testy. O zadziwi³a mnie :zdziwiony:
Ustawienie na zachód ³±czno¶æ równocze¶nie z GW 075 Pawe³ Jenin ko³o Gorzowa i kolega 13AT130 Tomasz z raportami 5/3 do 5/5 :applause: To na szybko testy przeprowadzone po wcze¶niejszym zgadaniu siê na komunikatorze. Ameryka po³udniowa i pó³nocna ¿aden problem. Antenka narazie na 6 metrowym maszcie u mojego te¶cia, docelowo u mnie na bloku na wiosnê. Zdjêcia z monta¿u
KlubowiczSJ
Nie bêdê udawa³ idioty jak nie którzy niby "szanowni" koledzy i napisze dwa s³owa.
Antena jest wy¶mienita. Piêknie musi!! pracowaæ. Inna bajka to ju¿ jest. Przyjemno¶æ korzystania z jej jest ogromna. Masz wieksz± korzy¶æ DX-ow± ni¿ delta 2 elem, o której przeb±kiwa³e¶. Strojenie jej nie jest trudne. Zmieniaj±c wycinek pasma 11m na ni¿szy
(okolice 26.500) wysuniesz prêcik w transformatorze gamma (ta rureczka z prêcikiem to jest kondensator) i przesuniesz prawdopodobnie ³±cznik prêcik-ramiê wibratora ku boomu.
KlubowiczSJ
S³uchaj Trollowanie nie pop³aca. Musisz wnie¶æ poprawki w obracadle, to podstawa. Bez tego za pó³, za rok obracaczka padnie. Tak jest u wszystkich co taki rotor u¿ywaj± U jednych to trwa pó³ roku u innych rok max 2. W tej chwili ka¿da jego praca to strata ¿ywotno¶ci, nawet jak nim siê nie obraca to cierpi.
Ostatnio edytowany przez JarekSJ038 (2014-02-08 20:53:38)
U¿ytkownik
Imponuj±ca. :)
International DX Group Sierra-Juliet
No to teraz widac jak to by³o u Wikinga a antena ma swoj potencja³ zreszta Tomek jest Super