Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
KlubowiczSJ
Zapraszam do obejrzenia filmu z łącznością z kolegą Michałem z Maroka pasmo CB z dnia 19-09-2014 godz 20:59.
http://youtu.be/Q1mgfNIIIa0?list=PL-WQI … br2K22QmVx
Ostatnio edytowany przez MirekSJ775 (2014-09-13 19:33:26)
Mirek Gratuluje ,ja również mam z nim QSO dzisiaj o 11:50 na 26.440 ....u mnie leciał 5/5 a ja u niego R-5 S-2 :)
KlubowiczSJ
Dzięki koledzy dzięki .
Moderator
MirekSJ775 napisał:
Zapraszam do obejrzenia filmu z łącznością z kolegą Michałem z Maroka pasmo CB z dnia 19-09-2014 godz 20:59.
http://youtu.be/Q1mgfNIIIa0?list=PL-WQI … br2K22QmVx
Moje gratulacje Mirku.Dobrze,że nagrywasz film z przeprowadzonych swoich łączności DX.Nie ma jak to na filmie pooglądać i posłuchać jak ta łączność przebiegała bo zamieszczony post nie odda tego przebiegu w takim stopniu jak film.Tak trzymaj.Moje gratulacje!
No proszę ,nic mi nie pozostało jak nagrywać :( no bo post to post a tak to mamy i słyszymy ....Szkoda ze nie ma on numeru :)
Ale teraz to ja muszę się uzbroić w cierpliwość bo radio kaput...:( będę musiał złożyć ofertę przetargową kto naprawi i za ile :D a do roboty będzie wiele w radiu....:)
Moderator
Admin napisał:
No proszę ,nic mi nie pozostało jak nagrywać :( no bo post to post a tak to mamy i słyszymy ....Szkoda ze nie ma on numeru :)
Ale teraz to ja muszę się uzbroić w cierpliwość bo radio kaput...:( będę musiał złożyć ofertę przetargową kto naprawi i za ile :D a do roboty będzie wiele w radiu....:)
Radio zawieź do naprawy do Piotra z Kamienia i przestań w nim kręcić bo pojadę do Ciebie do Gotartowic i zabiorę Ci wszystkie śrubokręty.Twoja stacja pracuje przepięknie pod warunkiem,że nie ingerujesz w swoje radio włażąc do niego w butach z młotkiem i przecinakiem,poprawiając w ten sposób producenta.Jak się nudzisz to zacznij się uczyć robienia szalików i czapek oraz swetrów na drutach bo właśnie zima nadchodzi...
Ostatnio edytowany przez 161JGB292 Leszek (2014-09-27 19:31:17)
KlubowiczSJ
Romku co masz z radiem???
Mirku prawdopodobnie modulator....bo na AM/FM słychać nie słychać .a w SSB słychać ale tak jakby ciagnik szarpał bo mu paliwa brakuję....:(
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
161JGB292 Leszek napisał:
Admin napisał:
Ale teraz to ja muszę się uzbroić w cierpliwość bo radio kaput...:( będę musiał złożyć ofertę przetargową kto naprawi i za ile :D a do roboty będzie wiele w radiu....:)przestań w nim kręcić bo pojadę do Ciebie do Gotartowic i zabiorę Ci wszystkie śrubokręty..
Leszek najpierw udowodnij że kręciłem...sam słyszałeś co się działo...a non stop mi ciśniesz,że kręce,jak chcesz to mogę Ci rozkręcić i skręcić...."wora" Twojego :D ;)
KlubowiczSJ
Witam tak dla przypomnienia że działam na pasmach łączność z kolegą Markiem z Nowego Yorku 26.400 usb ,zapraszam do obejrzenia, pozdrawiam 73
http://youtu.be/ph8HYOkycjA?list=UUXue7 … hIEEoFMgug
Pięknie gratuluje....że też zawsze coś się dzieje jak mam padnięte radio :) No ale będą okazje będę :)
Pozdrawiam wszystkich