Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
U¿ytkownik
Poszukujê instrukcji do mikrofonu: Farun FD 2060.
U¿ytkownik
Powiem szczerze mam zaawansowane narzêdzia do wyszukiwania w internecie ale niestety nic nie znalaz³em sensownego jestem trochê zszokowany
U¿ytkownik
a czego potrzebujesz dok³adnie?
zadzwoñ lub napisz maila do tego go¶cia .klient z chêci± odpowiada na pytania kupowa³em u niego majka.
TEL-SERWIS
Ul. Mieszka I 1
35-303 Rzeszów
Tel. 17 2502626
Fax. 17 2502627
e-mail: tel-serwis@res.pl
sq8ers.orangespace.pl
Ostatnio edytowany przez mobil-¿ory (2013-04-01 21:38:27)
U¿ytkownik
Chodzi³o mi o opis do potencjometrów wewn±trz zabudowanych VR2 i VR3.
Wczoraj uda³o mi siê doj¶æ do tego, ¿e VR2 s³u¿y do dodatkowej regulacji ECHO DELAY, a VR3 do wzmocnienia.
Ale có¿ ¦w. Googl nie pomóg³ w tym.. ;/
Kiedy¶ rozebra³em go na czê¶ci bo mi siê w mobilu sprzêga³, a wczoraj co¶ mnie natchne³o aby go pos³adaæ do ca³o¶ci.
Opanowane.
Jak by kto¶ co¶ znalaz³ w temacie tego mikrofonu to wrzuæcie tu link czy schemat.
Firma Farun widzia³em ¿e poza mikrofonami ma wska¼niki SWR i nawet radia CB,
ale jak to jest ¿e nie maj± swojej strony? - chyba ¿e nie umiem szukaæ.
U¿ytkownik
no tak to by by³o. na potencjometrze echa ustawiasz max próg echa(pokrêt³em tylko regulacja +-) a na 2 prku wzmocnienie
U¿ytkownik
Widze ¿e doszed³e¶ sam :) ten temat jeszcze obczaje co do schematu u kuzyna kiedy¶ ile¶ lat mia³ bazê u siebie, opytam popytam i dam znaæ na PW
Ostatnio edytowany przez Krystian_Zory (2013-04-02 09:50:40)
U¿ytkownik
Jak bêdziesz mia³ schemat czy co¶ pomocnego to wrzuæ tu to siê mo¿e komu¶ jeszcze przyda.. ;)
U¿ytkownik
Dziwne bardzo ma³o danych w tym temacie mikrofonu, to co Ci wys³a³em to tylko niewielka grafika zastanawia mnie czemu producent oficjalnie nie podaje pe³nych schematów na swojej stronie.
U¿ytkownik
Ja nie znalaz³em strony internetowej tego producenta!
Czy kto¶ tak± widzia³.? Podajcie linka!
U¿ytkownik
Mo¿e warto by³o by na forum gromadziæ schematy dostêpne tylko dla zarejestrowanych u¿ytkowników forum? Po przyk³adzie tego mikrofonu jest sporo rzeczy tak trudno dostêpnych...
U¿ytkownik
my¶lê ,¿e konstrukcja tego majka nie jest skomplikowana i nie bêdzie schematów. p³ytka jest p³ytk± a potencjometry sam obczaisz.Krystian dalej nie wiem co chcesz zrobiæ, po co Ci schemat? bo je¶li tylko do ustawienia to jak piszesz sam do tego doszed³e¶.
znalaz³em co¶ takiego mo¿e Ci siê przydaæ
http://www.live-baza-mmz.aaf.pl/forum/v … orum_id=86
a jak 1 link nie pójdzie to macie 2
http://docs6.megahamster.es/643105,ES,0 … d-2060.doc
Ostatnio edytowany przez mobil-¿ory (2013-04-15 11:03:02)
Moderator
Krystian_Rubic napisał:
Chodzi³o mi o opis do potencjometrów wewn±trz zabudowanych VR2 i VR3.
Wczoraj uda³o mi siê doj¶æ do tego, ¿e VR2 s³u¿y do dodatkowej regulacji ECHO DELAY, a VR3 do wzmocnienia.
Ale có¿ ¦w. Googl nie pomóg³ w tym.. ;/
Kiedy¶ rozebra³em go na czê¶ci bo mi siê w mobilu sprzêga³, a wczoraj co¶ mnie natchne³o aby go pos³adaæ do ca³o¶ci.
Opanowane.
Jak by kto¶ co¶ znalaz³ w temacie tego mikrofonu to wrzuæcie tu link czy schemat.
Firma Farun widzia³em ¿e poza mikrofonami ma wska¼niki SWR i nawet radia CB,
ale jak to jest ¿e nie maj± swojej strony? - chyba ¿e nie umiem szukaæ.
Dzi¶ mia³em okazje stroiæ do radia CB ten typ mikrofonu.Wbudowany wewn±trz mikrofonu potencjometr VR2 s³u¿y do regulacji wzmacniacza modulacji a VR3 s³u¿y do regulacji g³o¶no¶ci ods³uchu w g³o¶niku radia CB swojej modulacji podczas nadawania.Skonsultowa³em to dodatkowo z Tele-Serwisem w Rzeszowie.Echo i funkcje delay reguluje siê pokrêt³ami znajduj±cymi siê w tylnej czê¶ci pokrywy mikrofonu.