Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Witam wszystkich i ka¿dego z osobna co czyta to.
Koledzy ,kole¿anki jestem w posiadaniu Skanera Unide UBC 69 XLT i chcia³bym zakupiæ do niego antenkê ,aktualnie w komplecie jest krótka antena, oraz tak¿e przy pomocy "przej¶cia" podpinam stacjonarkê czyli swoja 5/8 ale podpinajac stacjonarkê nie s³yszê ani nie mam mo¿liwo¶ci s³uchania radyjka CB, tak wiêc przymierzam siê do zakupu do niego anteny, i znalaz³em taki model : Scanmaster 1400 , moje pytanie brzmi :
Co Waszym zdaniem by¶cie mi radzili i co o niej s±dzicie.
Oraz pytanie poza tematem :
Czy te emaile to mo¿na pisaæ do nich co s± podane na stronie oczywi¶cie do klubowiczów ?
A je¿eli zamie¶ci³em w nieodpowiednim dziale ten temat to proszê administratora o wybaczenie i zarazem umieszczeniego tego w odpowiednim miejscu,dziale.
Tak¿e czekam na Wasze opinie ,komentarze, propozycje oraz pozdrowienia dla Wszystkich.
73 !
Witaj Romku
Powiem tak antena skymaster jest idealna dla skanerow takze dla twojego jesli sluchasz lotnictwa krotkofalarstwa 2m i 70cm , satelity amatorskie ISS oraz policja straz itp...
Jesli jednak chcialbys sluchac na nizszych frq amatorskich stacji czyli 80m to powiem ce ze na twoim miejscu wstrzymalbym sie z kupnem takiej anteny....
Mozesz poszukac takze na allegro antenki fullband lub skyband tez sa fajne dodatkowo antena fullband ma promiennik do nadawania na pasmie CB 27MHz byl nawet opisany test tych anten :)
Jesli chcesz pogadac o nasluchach to zapraszam na priv moje gg jest napisane w info zreszta juz gadalismy :)
Pozdrawiam serdeczne 73!
Ostatnio edytowany przez morfeusz (2008-11-10 14:22:28)
International DX Group Sierra-Juliet
Roman713 napisał:
Witam wszystkich i ka¿dego z osobna co czyta to.
Koledzy ,kole¿anki jestem w posiadaniu Skanera Unide UBC 69 XLT i chcia³bym zakupiæ do niego antenkê ,aktualnie w komplecie jest krótka antena, oraz tak¿e przy pomocy "przej¶cia" podpinam stacjonarkê czyli swoja 5/8 ale podpinajac stacjonarkê nie s³yszê ani nie mam mo¿liwo¶ci s³uchania radyjka CB, tak wiêc przymierzam siê do zakupu do niego anteny, i znalaz³em taki model : Scanmaster 1400 , moje pytanie brzmi :
Co Waszym zdaniem by¶cie mi radzili i co o niej s±dzicie.
Oraz pytanie poza tematem :
Czy te emaile to mo¿na pisaæ do nich co s± podane na stronie oczywi¶cie do klubowiczów ?
A je¿eli zamie¶ci³em w nieodpowiednim dziale ten temat to proszê administratora o wybaczenie i zarazem umieszczeniego tego w odpowiednim miejscu,dziale.
Tak¿e czekam na Wasze opinie ,komentarze, propozycje oraz pozdrowienia dla Wszystkich.
.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--..-.-.--..-.-.-.--..-.-.--..-.-.-.-.--..--.-.-..--.-.-.-..-.--.-.-.-.-.-.-.-..-.-
73 !
http://cbradio.bazarek.pl/opis/2213718/ … erow-.html
a moze bys pomysla³ o takiej antenie Romek VY73
Ostatnio edytowany przez WaldekSJ759 (2012-01-15 13:21:11)