Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Użytkownik
Czyli jak mówisz to będzie miejsce stabilizacji tulejki. Górny otwór aby nacisnąć a dolny do stabilizacji.
No to widzę coraz bliżej do końca i Cię usłyszymy z niej.. ;)
Użytkownik
na razie pracę na sucho gdyby nie niedziela to już by stała na maszcie :)
Użytkownik
Taki montaż to jednak czasu zajmuje lepiej czasem dłużej a solidniej a na koniec dopieszczanie zestrajanie :) u jednego z kolegów widziałem nawet zrobił specjalne wygłuszenie na ścianach tak jak niektórzy mają specjalny osobny pokój pod kino domowe tak tam pod radio. To jak Cię tam wołać od przyszłego tygodnia?
Użytkownik
jak wrócę z trasy a Bóg da Leszkowi zdrowie to będziemy działać.już za niedługo będę nadawać ze swojego minaretu :D
moja baza i Jackson 1 wersja 2013
Ostatnio edytowany przez mobil-żory (2013-04-21 18:31:46)
Użytkownik
Oj przy takim zestawie to Ty się od radia (Jackson 1 wersja 2013) nie ruszysz.. ;)
Użytkownik
Moja żona by mi dała po uszach za tego Jacksona 1 2013 więc korzystam z innych modeli ;) Ja nie wiem jak tam druga połówka Mariusza reaguje na jego zestaw CB
Użytkownik
Jak by kolega mobil-żory chciał zabrać swą antenkę w trasę to tu mam dla niego inspirację:
Coś do autka i nie tylko! ;)
Użytkownik
Z anteną bazową w teren na łączności bardzo ciekawa sprawa ale to trzeba było by zebrać ekipę i w góry.
Użytkownik
Krystian_Zory napisał:
Moja żona by mi dała po uszach za tego Jacksona 1 2013 więc korzystam z innych modeli ;) Ja nie wiem jak tam druga połówka Mariusza reaguje na jego zestaw CB
powiem krótko ALERGIA na wszystko co zajmuje mi czas :)
Użytkownik
Jak tam się posówają prace?
Kiedy pierwsze testy nadawania?
Użytkownik
Mariusz w tym tygodniu ma ruszyć do weekendu. Wspólnie potestujemy w terenie :) ja go mam 500-700 metrów od siebie to mi radio zagotuje do czerwoności :)
Moderator
Krystian_Zory napisał:
Z anteną bazową w teren na łączności bardzo ciekawa sprawa ale to trzeba było by zebrać ekipę i w góry.
Radio na DX-y już mam i jest nim President HR 2600.Musimy gdzieś zdobyć antenę stacjonarną 5/8 Lamda,jakiś maszcik,dobry akumulator i możemy zorganizować w którąś niedzielę z samgo rana taką wyprawę DX wcześniej robiąc do niej przygotowania(sprzęt,auto,miejsce,prowiant).Jest szansa aby to zrobić w długi weekend 1-3 maja.Obawiam się jednak,że to jest zbyt krótki termin i nie zdążymy skompletować sprzętu...
Moderator
Krystian_Rubic napisał:
Jak tam się posówają prace?
Kiedy pierwsze testy nadawania?
Prace budowlane staneły w miejscu z powodu banalnych powodów a mianowicie takich,że zabrakło w sklepach wtyków na kabel RG-213 i operatora...Kręci sie on samochodem gdzieś po Europie.Może dał nogę od żona a może pojechał po Presidenta Jacksona I wersję exportową z 2013 r.zmieniając swoje radio na lepszy model...
Moderator
Krystian_Zory napisał:
Widząc taką wersję exportową to napewno nie byłaby zachwycona.Już teraz na samą myśl o tym patrzy ona na Presidenta Jacksona normalna wersja jak pies na jeża a co dopiero widząc taki model...
Ostatnio edytowany przez 161JGB292 Leszek (2013-04-25 06:33:14)
Użytkownik
Co do wyprawy faktycznie trochę za mało czasu do majówki a zapasem Grzybówka ale przed nią być może się uda skok zrobić. Co do Mariusza to oczywiście widać dwóch Krystianów czeka.