Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
Użytkownik
witam posiada ktoś może zdjęcia tej anteny? jeśli tak to proszę o wklejenie na forum.
może ktoś zna jej wymiary tzn wysokość ,ilość segmentów, długość przeciwwag
Użytkownik
Takie coś znalazłem, ale nie jestem pewien czy to na pewno to.
Użytkownik
Ja bym tu podpytał Leszka on być może zna tą antenę zresztą jak nie do kogo jak do niego w sprawach anten...
Użytkownik
już z nim gadałem. chcę zidentyfikować antenę stojącą na dachu prawie bezpańską. wybór padł na PAN super 16 lub na sirio 2016 ta 2 chyba odpada bo antena ma około 15 lat.Panowska antena z kolei ma odkrytą cewkę w/g Leszka a ta ma ją zakrytą więc jesteśmy w kozim rogu :peace:
Użytkownik
Bezpańska mówisz ciekawe rzuć namiar na PW jeśli są to Żory
Ostatnio edytowany przez Krystian_Zory (2013-03-24 22:29:41)
Użytkownik
tak dzwoniłem do gościa. nie wiedział co to za antena bo zapomniał.dam ci nr telefonu do niego i może ty coś wskórasz bo przestał odpowiadać na smsy
Użytkownik
U nas co dłużej stoi leży raz dwa wpada w ręce amatorów wszelkich metali znam przypadek zniknięcia za jedną noc anteny CB cóż uroki blokowiska.
Użytkownik
hehe antenę już sprawdziłem jest odcięta od radia kabel wolnozwisający. dostałeś nr telefonu? sam bym ją przygarnął ale by to głupio wyglądało gdyby antena zmieniła dach w odległości 100 M od poprzedniej pozycji :)
Użytkownik
Tak tak mam, tu było sporo stacji na dachach bloków niestety już niema np xena żory szalała u mnie pod +30