Forum Klubu DX Sierra Juliet Rybnik zapraszamy do QSO na 26.325 USB
U¿ytkownik
witam posiada kto¶ mo¿e zdjêcia tej anteny? je¶li tak to proszê o wklejenie na forum.
mo¿e kto¶ zna jej wymiary tzn wysoko¶æ ,ilo¶æ segmentów, d³ugo¶æ przeciwwag
U¿ytkownik
Takie co¶ znalaz³em, ale nie jestem pewien czy to na pewno to.
U¿ytkownik
Ja bym tu podpyta³ Leszka on byæ mo¿e zna t± antenê zreszt± jak nie do kogo jak do niego w sprawach anten...
U¿ytkownik
ju¿ z nim gada³em. chcê zidentyfikowaæ antenê stoj±c± na dachu prawie bezpañsk±. wybór pad³ na PAN super 16 lub na sirio 2016 ta 2 chyba odpada bo antena ma oko³o 15 lat.Panowska antena z kolei ma odkryt± cewkê w/g Leszka a ta ma j± zakryt± wiêc jeste¶my w kozim rogu :peace:
U¿ytkownik
Bezpañska mówisz ciekawe rzuæ namiar na PW je¶li s± to ¯ory
Ostatnio edytowany przez Krystian_Zory (2013-03-24 22:29:41)
U¿ytkownik
tak dzwoni³em do go¶cia. nie wiedzia³ co to za antena bo zapomnia³.dam ci nr telefonu do niego i mo¿e ty co¶ wskórasz bo przesta³ odpowiadaæ na smsy
U¿ytkownik
U nas co d³u¿ej stoi le¿y raz dwa wpada w rêce amatorów wszelkich metali znam przypadek znikniêcia za jedn± noc anteny CB có¿ uroki blokowiska.
U¿ytkownik
hehe antenê ju¿ sprawdzi³em jest odciêta od radia kabel wolnozwisaj±cy. dosta³e¶ nr telefonu? sam bym j± przygarn±³ ale by to g³upio wygl±da³o gdyby antena zmieni³a dach w odleg³o¶ci 100 M od poprzedniej pozycji :)
U¿ytkownik
Tak tak mam, tu by³o sporo stacji na dachach bloków niestety ju¿ niema np xena ¿ory szala³a u mnie pod +30